Results 131 to 140 of about 224,810 (178)
Synchronous timing of return to breeding sites in a long-distance migratory seabird with ocean-scale variation in migration schedules. [PDF]
van Bemmelen RSA +22 more
europepmc +1 more source
Strong wintering site fidelity contrasts with exploratory breeding site sampling in a socially monogamous shorebird. [PDF]
Kwon E, Valcu M, Kempenaers B.
europepmc +1 more source
Some of the next articles are maybe not open access.
Related searches:
Related searches:
Sexing Arctic Terns in the Field and Laboratory
Waterbirds, 2004Abstract We examined sexual size dimorphism of Arctic Terns (Sterna paradisaea) from a breeding colony in northeastern North America. Each bird was sexed using DNA extracted from feather pulp. Body morphometrics recorded included mass, natural wing chord, head-bill, tail fork, culmen, depth of bill at the gonys, and tarsus.
Anthony W. Diamond, Gary W. Saunders
exaly +2 more sources
Science of the Total Environment, 2014
Baseline data on trace element concentrations are lacking for many species of Arctic marine birds. We measured essential and non-essential element concentrations in Arctic tern (Sterna paradisaea) liver tissue and brain tissue (mercury only) from Canada's High Arctic, and recorded the presence/absence of gastrointestinal parasites during four different
Jennifer F. Provencher +2 more
exaly +3 more sources
Baseline data on trace element concentrations are lacking for many species of Arctic marine birds. We measured essential and non-essential element concentrations in Arctic tern (Sterna paradisaea) liver tissue and brain tissue (mercury only) from Canada's High Arctic, and recorded the presence/absence of gastrointestinal parasites during four different
Jennifer F. Provencher +2 more
exaly +3 more sources
Biometrics and colour forms of chicks of common terns and arctic terns
Ringing & Migration, 1984Methods of distinguishing the chicks of Common and Arctic Terns based on measurement of tarsus length and on the colours of the dorsal down and the belly down are described. The variation of tarsus length with age was investigated by relating it to bill length, to mid‐toe length, and to body weight.
J. C. A. Craik, S. M. Harvey
openaire +1 more source
Migration Routes of the Arctic Tern
Emu - Austral Ornithology, 1958(1958). Migration Routes of the Arctic Tern. Emu - Austral Ornithology: Vol. 58, No. 1, pp. 59-62.
openaire +1 more source
Breeding biology of Arctic terns (Sterna paradisaea) in the Canadian High Arctic
Polar Biology, 2017The Arctic tern (Sterna paradisaea) is a well-known polar seabird which breeds around the circumpolar Arctic, and which undertakes the longest known annual migration of any organism. Despite its familiarity, there is little information on its breeding biology in the High Arctic, an important baseline against which future studies of climate change ...
Anthony W. Diamond, Mark L. Mallory
exaly +2 more sources
Waterbirds, 2004
Abstract The Red Phalarope (Phalaropus fulicarius) is a rare species in west Greenland, where it generally breeds on islands in association with the Arctic Tern (Sterna paradisaea). The strength of this association was confirmed on the archipelago of Gronne Ejland, the largest tern colony in Greenland, where Arctic Terns inhabited all four major ...
David Boertmann
exaly +3 more sources
Abstract The Red Phalarope (Phalaropus fulicarius) is a rare species in west Greenland, where it generally breeds on islands in association with the Arctic Tern (Sterna paradisaea). The strength of this association was confirmed on the archipelago of Gronne Ejland, the largest tern colony in Greenland, where Arctic Terns inhabited all four major ...
David Boertmann
exaly +3 more sources
Annual survival of Arctic terns in western Iceland
Polar Biology, 2020Many seabird species in the North Atlantic region have shown considerable declines in their populations during recent decades. One such species is the Arctic tern (Sterna paradisaea), a small seabird which migrates farther than any other seabird each year and whose global population is thought to be in decline. We used banding data of chicks and adults,
Aevar Petersen +3 more
openaire +1 more source
Breeding Arctic Terns Kill Lemmings
ARCTIC, 2010Arctic terns ( Sterna paradisaea ) are well known for exhibiting vigorous defense of nests at their breeding colonies. However, in 2008 we observed a previously unreported behavior by terns. We watched chick-rearing adult terns attacking collared lemmings ( Dicrostonyx groenlandicus ), which included repeatedly lifting them into the air and dropping ...
M.L. Mallory +3 more
openaire +1 more source

