Results 21 to 30 of about 1,046 (187)
The distribution of prey birds helminths was studied in the territory of the Central region of Russia. According to the results of the study, the total extensiveness of invasion in two families of birds of prey was 96.8 % (93 out of 96 birds were ...
V. V. Dorokhov, O. E. Davydova
doaj +1 more source
El halcón selvático de collar (Micrastur semitorquatus) es el miembro más grande de su género. Se encuentra en una amplia variedad de hábitats desde el centro de México hasta el sur de Brasil. Registramos un nido de M. semitorquatus dentro de una de las
Alvaro Monter-Pozos +1 more
doaj +1 more source
BIRDS OF CONSERVATION CONCERN AT AL-NAJAF DESERT, SOUTHERN DESERT OF IRAQ
One eighth of the bird species in the world is considered globally threatened;the avifauna of Iraq comprises 409 species and is considered as the major indicator of the health of Iraq’s biological resources.
Hayder M. Al-Rammahi +1 more
doaj +1 more source
The Diagnostic Potential of Primary Remex Microstructure in Rare Species of Falcons (Falconidae)
The paper reports on the original findings of scanning electron microscope comparison of the fine structure of primary remiges inFalco rusticolus, F. cherrug, F. peregrinus, and F. rusticolus х F. cherrug.
E. O. Fadeeva, V. G. Babenko
doaj +1 more source
The Southern Caracara (Caracara plancus) is a South American falconid that over the years has been colonizing open areas of the Southwestern Amazon. Regarding food habits, it is considered an opportunistic/generalist species.
Edson Guilherme
doaj +1 more source
Wing myology of Caracaras (Aves, Falconiformes): muscular features associated with flight behavior [PDF]
Caracaras (Aves, Falconiformes, Falconidae) are Neotropical diurnal raptors that belong to the subfamily Polyborinae. The forelimb myology of this group has not been comprehensively studied or compared with that of other Falconidae.
Mariana Beatriz Julieta Picasso +1 more
doaj +3 more sources
Frugivory in Raptors: New Observations from Australia and a Global Review
The diets of raptors are some of the best studied and well-known of all bird groups. Raptors are typically carnivores, hunting and feeding on vertebrates and, for some species, invertebrates. Here, we described instances of the Black Kite (Milvus migrans)
James A. Fitzsimons, Jack Leighton
doaj +1 more source
Phylogeny and taxonomy of the patagonian miocene Falcon Thegornis musculosus Ameghino, 1895 (Aves: Falconidae) [PDF]
The fossil record of the family Falconidae is poor and fragmentary. Extinct representatives from South America include the late early Miocene (Santacrucian) Thegornis musculosus and Thegornis debilis.
M. Susana Bargo +7 more
core +1 more source
Histomorphometrical study of the tongue epithelium of the peregrine falcon (Falco peregrinus)
The aim of this study is to examine the dorsal lingual epithelium of the peregrine falcon (Falco peregrinus) of the family Falconidae. The tongue in its dorsal, lateral and ventral surfaces is covered with a non-keratinized multilayered stratified ...
F. A. Al-Nefeiy
doaj +1 more source
Comparative hindlimb myology within the family Falconidae [PDF]
A characteristical feature of a raptors’ hindlimb is their strengthen musculature that aids gripping prey with their sharp talons. To trace specific anatomical modifications it is necessary to study closely related species, with this aim, the myology of ...
Mosto, María Clelia
core

