ABSTRACT. The taxonomic identity of endangered populations of the Least Tern (Sternula antillarum) has long been debated. Their current conservation status provides even more impetus to examine the taxonomic distinctness of these groups. We used rapidly evolving mitochondrial DNA control-region sequences (840 base pairs; n = 188) and microsatellite DNA
Draheim, Hope M. +3 more
openaire +2 more sources
Gabrius sternula Hromadka 2014
Gabrius sternula Hromádka, 2014 Gabrius sternula Hromádka, 2014i: 204, Figs 31–33. One paratype is deposited in NMPC (ex coll. L. Hromádka): PA*©A*´YPൾ)(: ‘ TANZANIA 2224m / Mount Meru, Arusha N.P. / S03º14ʹ54ʺ;E36º48ʹ21ʺ / 2-4.iv.12 Dung Pitfall /
Macháčková, Lenka +2 more
core +1 more source
Effects of Contaminant Mixtures on California Least Tern (Sternula antillarum browni) Egg Quality
California least terns (Sternula antillarum browni) (Cl Ts) are migratory birds that breed and nest in colonies along the Pacific coast from San Francisco, California to northern Baja Mexico, and were listed as an endangered species in 1970.
Flamenco, Raul
core
Characterizing Diet of the Least Tern <i>Sternula antillarum</i> using DNA Metabarcoding
A complete picture of diet composition is an essential element to understanding the ecological role of organisms. Moreover, diet studies can serve as an important tool for monitoring species and changes to the food web. One method to provide resolution when studying the diet of avian species is DNA metabarcoding of fecal samples. As such, we used DNA
Viktoria E. Bogantes +5 more
openaire +1 more source
Effects of Management Efforts on Fledging Success of Endangered Interior Least Terns (Sternula antillarum athalassos) on the McClellan-Kerr Arkansas River Navigation System in Arkansas [PDF]
The Interior Least Tern (Sternula antillarum athalassos) is an endangered shorebird that primarily nests in colonies on barren riverine sandbars on many major river systems throughout the central United States. Water resource development projects such as
Jensen, Trevor N.
core +1 more source
Tracking the global application of conservation translocation and social attraction to reverse seabird declines. [PDF]
Spatz DR +8 more
europepmc +1 more source
Distribution and Abundance of the Interior Population of the Least Tern (Sternula Antillarum), 2005; A Review of the First Complete Range-Wide Survey in the Context of Historic and Ongoing Monitoring Efforts [PDF]
Abstract : The interior population of the Least Tern (Sternula antillarum) was added to the U.S. Fish and Wildlife Service (USFWS) list of threatened and endangered species in 1985 because of suspected low numbers and concerns about breeding season habitat loss or degradation on large interior rivers.
openaire +1 more source
Anurogryllus antillarum Saussure 1874
Anurogryllus antillarum (Saussure, 1874) Gryllodes antillarum Saussure, 1874: 415. Anurogryllus antillarum: Otte and Perez-Gelabert, 2009: 42. Syntype male and female, from Cuba. [MHNG]. Distribution.
Perez-Gelabert, Daniel E., Yong, Sheyla
core +1 more source

