Results 41 to 50 of about 6,052 (225)
This thesis is based on the following papers, which will be referred to in the next by their Roman numerals: I Nikander, S. 1990. On the anatomy and topography of the pancreas and the pancreatic duct in reindeer (Rangifer tarandus tarandus L.). Rangifer
Sven Nikander
doaj +1 more source
Larsen, P. & Aastrup, P. 1981: Undersøgelser over tamrenbestanden (Rangifer tarandus tarandus L.) ved Itivnera, Vestgrønland. - Viltundersøgelser, Hæfte 35. Viltbiologisk Station, Kalø, DK-8410 Rønde.
Sven Skjenneberg
doaj +1 more source
Draft genome of the reindeer ( Rangifer tarandus ) [PDF]
Abstract Background The reindeer (Rangifer tarandus) is the only fully domesticated species in the Cervidae family, and it is the only cervid with a circumpolar distribution. Unlike all other cervids, female reindeer, as well as males, regularly grow cranial appendages (antlers, the defining ...
Zhipeng Li +8 more
openaire +2 more sources
Winter Is Coming: Conserving Body Protein in Female Reindeer, Caribou, and Muskoxen
Northern ungulates undergo pregnancy in winter when food supplies are low. Consequently, females employ a capital breeding strategy that relies upon maternal body stores of energy and protein for fetal growth. We studied captive female reindeer (Rangifer
Perry S. Barboza +7 more
doaj +1 more source
Sven Nikander defended his D.Med.Vet. thesis «Studies on the exocrine ducts of the pancreas and the liver in reindeer (Rangifer tarandus tarandus L)» at the College of Veterinary Medicine, Helsinki, Finland on 10 June 1991.
Sven Skjenneberg (ed.)
doaj +1 more source
Functional Anatomy of the Omasum in High Arctic Svalbard Reindeer (Rangifer tarandus platyrhynchus) and Norwegian Reindeer (Rangifer tarandus tarandus) [PDF]
The structure and fill of the omasum was investigated in summer and in winter in adult female reindeer living on the polar desert and tundra of the high Arctic archipelago of Svalbard and in sub-Arctic mountain habitats in northern Norway. The mean total mass of the omasum in non-lactating adult female Svalbard reindeer was 467 g (0.65 g per 100 g live
S D, Mathiesen +6 more
openaire +2 more sources
Twenty-four hour behaviour patterns and budgets of free-ranging reindeer in winter
Activities of free-ranging reindeer (Rangifer tarandus) on the Seward Peninsula, Alaska were studied to determine 24-hour behaviour patterns and budgets in winter.
Williams B. Collins, Thomas S. Smith
doaj +1 more source
Population dynamics of the Taimyr reindeer population
The Taimyr herd of wild reindeer (Rangifer tarandus tarandus L.) is one of the three largest herds of wild Rangifer in the world, and numbered about 600 000 in 1993.
B.M. Pavlov +2 more
doaj +1 more source
Reindeer breathe less and save water in the cold
Simultaneous measurements of metabolic rate, respiratory minute volume, respiratory frequency, and oxygen extraction from the inspired air were obtained during treadmill exercise in Svalbard reindeer (Rangifer tarandus platyrhynchus) and Norwegian ...
Kjell J. Nilssen +2 more
doaj +1 more source
Rangifer tarandus (Linnaeus, 1758) MATERIAL EXAMINED. — NISP =113; MNI =16. 1842 sample: 1 left antler; 3 antler fragments; 1 left talus. 1989-1992 sample: 2 right antlers; 1 left antler; 3 antler fragments; 3 petrosal bones; 1 left P2; 1 left P2-3; 2 right P3-4; 1 right M1-2; 3 left M1-2; 1 right M2; 1 right M3; 1 right i1; 1 left i1; 4 left
Fourvel, Jean-Baptiste +3 more
openaire +2 more sources

